Att bevara sina minnen

29 mars 2019 Martha Andersson
Att bevara sina minnen

När du en dröm om att en dag kanske ta ett halvår, ett år, eller kanske till och med ett par år utomlands? Kanske vill du boosta ditt CV med ett prestigefyllt uppdrag eller jobb i någon annan stad, kanske vill du plugga i ett land i en annan världsdel, eller bara spara ihop pengar och resa iväg. 

Att byta land kräver förstås mycket planering. Du måste översätta ditt CV, söka jobb, hitta lägenhet eller hus (kanske prova att bo i kollektiv! Det är en mycket rolig erfarenhet, som garanterar dig anekdoter för hela ditt framtida liv). När du väl bokat din resa, och plötsligt finner att ”detta kommer verkligen att bli av” är det hög tid att tänka över hur du ska bevara ditt liv i Sverige under tiden du är borta.

Kontakt med vänner och familj sköter ofta sig själv. De du vill ha kontakt med kommer du också att ha fortsatt upprätthållen kontakt med. I dag finns ju Skype, Messenger, Snapchat och andra allehanda tjänster som gör att du snabbt, lätt och till och med billigt kan komma i kontakt med dina nära och kära, var du än befinner dig på vårt jordklot.

Sak nummer två att göra är att ordna så att du inte behöver betala för ett boende i Sverige när du faktiskt inte bor här. Lägg ut din lägenhet till uthyrning på Blocket eller Facebook, om du har en bostadsrätt eller ett första hands-kontrakt. Du väljer själv om du vill hyra ut möblerat eller ommöblerat, men tänk på att om du hyr ut möblerat får du räkna med att din hyresgäst kommer lämna vissa spår efter sig, i form av slitage på dina saker. Därför kan det vara en god idé att magasinera sina saker. Bor du i Mellansverige kan magasinering i Uppsala vara ett gott alternativ för säker förvaring av dina käraste ägodelar. 

Fler nyheter