Gummiplattor kan med fördel användas i privata hem och trädgårdar, inte bara i offentliga lekplatser

07 februari 2022 Cecilia Olsson

editorial

Gummiplattor är något som man kan ha stor användning av i ett hem, både inomhus och utomhus. Hos e-plast.se hittar man gummiplattor som är tillverkade av återvunna bildäck. Dessa gummiplattor heter Unisoft och är halksäkra, mjuka och underhållsfria. Här följer några förslag på vad de kan användas till!

Till barnens lekområde

Gummiplattor är perfekta att använda i barnens lekområde om man vill minska risken för att de slår sig när de leker. Har man till exempel hård mark under gungställningen eller rutschkanan så kan man lägga ut gummiplattor under för att dämpa och göra landningen mjukare. Gummiplattorna kan smidigt fästas i varandra och fylla en så stor yta som man behöver. De kommer dessutom i olika färger så att man kan bygga ett färgglatt mönster eller välja exempelvis grön för att de ska smälta in med gräsmattan. 

Gummiplattor

Till det hårda golvet i garaget  

I garage har man ofta hårda betonggolv som inte är speciellt sköna att stå på någon längre tid. Samtidigt är det vanligt att man har någon sorts arbetsbänk där man kan reparera och tillverka saker. För att undvika stelhet och värk i fötter, knän, rygg och nacke så kan det därför vara en god idé att införskaffa gummiplattor som man kan stå på vid bänken. Då får man ett betydligt mjukare underlag som inte sliter lika mycket på kroppen som ett hårt golv kan göra. 

Gummiplattor kan även ha en plats inne i huset

Även i bostadshuset kan det finnas användning för gummiplattor. De kan till exempel användas i lekrummet om barnen tycker om att klättra och hoppa, då är det dock även viktigt att se till att möbler som kan tippa är väl förankrade. En gummiplatta är också bra att använda om man brukar stå upp och arbeta vid sin dator. Även om golvet förmodligen inte är lika hårt som i garaget så kan det fortfarande vara bra med lite extra dämpning. 

Fler nyheter