En handelsträdgård för trädgårdsnörden

11 september 2019 Lily Hansen
En handelsträdgård för trädgårdsnörden

Några saker är bara helt och hållet oumbärliga för vissa typer av folk. Som exempelvis en byggvaruhandel för hobbysnickaren, protein-shakern för nörden på gymmet eller en handelsträdgård för trädgårdsälskaren; meckat för densamma. En riktigt bra handelsträdgård eller plantskola är inte allt för lätt att hitta, men när man väl har gjort det kan man känna sig ordentligt nöjd. En bra handelsträdgård har inte bara ett välsorterat utbud av god kvalité samt personal som kan sin sak, de har även olika tjänster att erbjuda sina kunder

 

Tjänster till trädgården

Tjänsterna kan vara allt ifrån att både leverera och lägga ut en ny gräsmatta till att gräva och plantera. Det kan vara hjälp med jordfräsning, mossrivning eller trädbeskärning. Man kanske vill göra en plattläggning och anlägga en stenmur, eller rent av anlägga en porlande, härlig trädgårdsdamm? Sedan behöver man kanske lite hjälp med att samla in och hantera alla löv som översvämmar trädgården efter hösten. Sist men inte minst kanske man även behöver få gräsmattan klippt? En av de som kan hjälpa till med detta är exempelvis Stånga Trädgård på Gotland. 

 

 

Glöm inte att njuta på plats

Det allra bäst med en handelsträdgård, förutom alla varor och hjälp man kan få, är ändå om det finns ett litet café eller liknande där. Då kan man nämligen sätta sig ned i lugn och ro, ta en god kopp kaffe och bara insupa den härliga miljön med alla gröna växter och prunkande blommor i otaliga färger, kika på den gröna arkitekturen och se fjärilarna flyga förbi i sin jakt på den bästa nektarn. Att njuta lite innan man åker hem för att sätta fingrarna i sin egen jord – glöm inte det! Förmodligen har man då fått både tid till eftertanke och inspiration, så kan projekten i ens egen trädgård fortsätta i all oändlighet.

Fler nyheter