Vilka mål har du?

30 augusti 2019 Mikael Barani
Vilka mål har du?

Det är en mäktig känsla när man når ett livsmål. Hur stort eller smått det än må vara.
För vilken annan mening har livet än den som vi själva ger det?

Det är därför det är så viktigt att vi alltid känner att vi har något att sträva efter.
Livet kan många gånger kännas som en storm. Allt bara rasar ner samtidigt och det enda man kan göra är att försöka hålla sig fast. Har du inget fokus är risken att du sveps iväg och hamnar någon helt annanstans än du hade tänkt dig.
Men vet du vilket håll du seglar åt, och kan navigera dig dit, så kommer alla stormar bara att vara temporära utmaningar.

Så sätt dig ned vid köksbordet, under ljuset från lampan från danska &Tradition, och ta fram penna och papper. Och det ska verkligen vara penna och papper. Inte mobiltelefon eller dator. Att skriva med penna och papper gör saker lite mer på riktigt. Lite som att skriva ett kontrakt, i detta fall med dig själv.
Skriv ned vad du har för mål här i livet och börja ordna dem efter vad som ligger närmast till hands att nå. 
Var inte rädd för att sikta mot stjärnorna, det är enda sättet att nå dit.

Så börjar du beta av dina mål, ett efter ett. Börja som sagt med något som känns relativt enkelt. Kanske kan det vara att ta en promenad någon gång i veckan, eller spara en liten summa pengar efter varje lön. 
Efter ett tag kommer känslan av dina framsteg att börja ge dig vind i seglen. De där målen som förut kändes knepiga börjar nu skymta i horisonten.

Med tiden kommer du att inse att de allra flesta mål går att nås. Vägen dit kommer garanterat att vara annorlunda mot vad du hade tänkt dig. Men så är resan också det största målet i sig.

Fler nyheter