Viktigt att välja rätt advokat

12 augusti 2020 jonas olsson

Det finns tillfällen i livet då det är extra viktigt att ha rätt person vid sin sida – som när man exempelvis är misstänkt för ett brott. Har man begått eller är misstänkt för ett brott så ska man se till att anlita en skicklig advokat som dessutom är specialiserad på just brottmål.

Juridik är ett brett och komplext ämne och det är omöjligt för en advokat att kunna sätta sig in i och vara bra på alla juridiska områden. Därför är de flesta advokater specificerade på ett eller möjligtvis två sådana. En advokat som åtar sig alla möjliga mål ska man se upp för. 

Så ska en bra advokat vara

Det finns både bra och mindre bra brottmålsadvokater. En bra advokat är påläst, sätter sig ordentligt in i sin klients fall och lägger ner den tid som krävs. Det finns tyvärr advokater som åtar sig alldeles för många mål på en gång vilket inte sällan leder till de inte alltid står till sin klients förfogande när det behövs.

En skicklig brottmålsadvokat bedriver också ett eget utredningsarbete och hittar egna vittnen och nöjer sig inte bara med polisen utredning. Att anlita en trevlig och social brottmålsadvokat gör ofta att relationerna till polis, domstol, myndigheter och andra personer i utredningen fungerar bättre; något som kan ha en positiv inverkan på målet.

Man har rätt att själv välja sin försvarare

Det kan vara stressigt att vara misstänkt för ett brott och ibland svårt att veta vilken advokat man ska kontakta. Via advokatsamfundet kan man hitta advokater och läsa om deras olika specialinriktningar. Man kan även göra en enkel sökning på internet och då exempelvis söka på Brottmål i Göteborg, så får man upp flera brottmålsadvokater i Göteborg. Det kan vara bra att veta att man inte behöver ta den försvarare som rätten utser, utan kan begära att få någon annan.

Fler nyheter