Upptäck världen med en resa

18 maj 2020 jonas olsson

Det sägs att resor är det enda du kan lägga pengar på som faktiskt också gör dig rikare. Och alldeles tokigt är det nog inte. Att resa är att upptäcka världen, andra länder, nya platser och nya kulturer. Att träffa människor du aldrig skulle ha träffat annars, och att få utmana alla fem sinnen med explosioner av nya intryck. 

Men att resa för också med sig en del nackdelar – inte minst för miljön. Ett intensivt flygande kors och tvärs över planeten bidrar till den ökade växthuseffekten och ställer till med mycket oreda för såväl djur som natur. Men det finns bättre alternativ, som bussresor exempelvis!

 

Se mer med en bussresa

Organiserade bussresor har funnits länge, men har under några år fått se sig brädade av framförallt flygresorna. I takt med att alltfler blir mer medvetna om miljön och hur man kan leva hållbart, börjar dock fler och fler få upp ögonen för allt det positiva med just bussresor. Med buss är det möjligt att uppleva såväl Sverige, som Europa och andra delar av världen – och dessutom får du chans att se allt det du annars skulle ha missat om du bara hade flugit rakt över. Med bussresor blir själva resan också en del av hela upplevelsen, snarare än bara en tråkig transportsträcka. 

 

 

Åk på konferens – eller lär känna nya vänner

Bussresor kan arrangeras för såväl företag som privatpersoner. Det är ett populärt sätt att ta sig iväg med kollegorna på konferens, men det finns också många resor för privatpersoner där man färdas tillsammans med andra glada resenärer. Just det sistnämnda kan vara bra att känna till för dig som gärna vill stifta nya bekantskaper från olika håll och kanter. Många som åkt bussresor får nämligen nya vänner för livet, och inte sällan planeras fler bussresor tillsammans när man väl har fått mersmak efter den första.

Fler nyheter