Upptäck Sverige via bilvägarna

21 april 2020 Mikael Barani
Upptäck Sverige via bilvägarna

Det verkar som om att Europa kan komma att öppnas upp under sommaren. Det var i varje fall budskapet från EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen när hon blev intervjuad i portugisisk tv nyligen.
Det är bara att hålla tummarna för att hon får rätt. Kanske inte främst för just resandets skull, utan för att vi ska ha fått styr på den pandemi som just nu påverkar oss alla.

Annars är det inte något fel med att ta en bilsemester i Sverige. Bensinpriset är rätt och har du lämnat in din bil på motoroptimering på Team1 så har du en ännu billigare semester framför dig. Med andra ord är det bara att ta fram kartan över svenska bilvägar och fundera lite på var du vill åka. Det är kanske bäst att bestämma ett generellt område och sedan utgå därifrån.
Kanske är det i sommar som du utforskar Smålands varierande landskap.
Eller tar en tur långt norrut för att äntligen få uppleva de svenska fjällen på nära håll.

Allt detta förutsätter naturligtvis att rekommendationerna för resor förändras även i Sverige.
Just nu är det ju som bekant så att vi helst inte ska resa någonstans inom landet om det inte är absolut nödvändigt. Tanken är att vi begränsar virusets spridning genom att hålla oss i vår hemregion.

Som tur är så finns det gott om äventyr bara runt hörnet från där du bor. Vi lever i ett otroligt vackert land där det finns sjöar och skogar inom räckhåll för alla.
Det är med andra ord bara att packa ned matsäck och tält så kan du sova över lite varsomhelst i landet. Vår fantastiska allemansrätt gör ju att vi kan sova över en natt eller två lite här och där. Börja leta efter trevliga ställen i ditt närområde redan nu så är du redo för sommaren. 

Fler nyheter