Trädbesiktning i Skåne som kan rädda ett träd som är i riskzonen

03 maj 2022 Cecilia Olsson

editorial

Den som har träd i sin trädgård bör anse sig lycklig och vårda dem väl. Träd kommer med många fördelar både för människor och djur. Först och främst så ser ett välmående träd väldigt vackert ut var det än står och kan verkligen göra en trädgård extra mysig. Träden tillför även ren nytta i form av att de binder koldioxid och regnvatten. De kan dessutom erbjuda ett hem för olika sorters djur, vilket är både trevligt och mysigt. För många är det dock vad träden gör för stämningen i trädgården som är det viktiga. 

Nyttja det träden erbjuder

Ett träd erbjuder svalkande skugga en solig dag och det finns få saker som är så mysiga som att sitta under ett vackert lövverk. Träd kan dessutom erbjuda lä en blåsig dag och de hindrar insyn från grannar och förbipasserande, vilket kan vara väldigt härligt om det är nära mellan husen och till vägen utanför. Det är såklart även viktigt att träden renar luften samt suger upp mycket av regnvattnet som faller så att trädgården inte blir till en mindre sjö. 

trädbesiktning Skåne

Vad ska man göra för att hålla träden friska och starka?

För att säkerställa ett träds välmående så kan det vara viktigt att göra en trädbesiktning med jämna mellanrum. Då finns goda förutsättningar att man upptäcker ett fel i ett tidigt stadie och kan åtgärda det innan det har gått så långt att trädet måste fällas. Det är därför klokt att vända sig till proffs som kan utföra en noggrann trädbesiktning. 

Trädbesiktning i Skåne som gör det möjligt att upptäcka problem i tid

Alias Arborist har sedan lång tid tillbaka utfört trädbesiktning i Skåne. De okulärbesiktigar hela trädet från roten ända till kronan, vilket gör att symptom relaterade till trädets stabilitet och kondition kan upptäckas i tid. Utifrån besiktningen kan de också hjälpa sina kunder att komma fram till lämpliga åtgärder för trädet. 

Fler nyheter