Tält för alla tillfällen

16 maj 2020 Lily Hansen

Det vankas fest, ni kommer att befinna er helt eller delvis utomhus och ni behöver ett tält. Ska det verkligen vara nödvändigt, tänker ni. Svaret är: ja. Det finns faktiskt inte ett enda tillfälle där ett tält inte är en god idé vid en tillställning utomhus. Vi börjar med den uppenbara risken här i landet, nämligen att vädret surnar till och det börjar regna. Ett scenario som kräver att gästerna har någonstans att fly från den där regnskuren. Kanske blir det istället storm. Vad behöver ni då? Jo, ett vindskydd i form av ett tält som ser till att de inför festen stylade frisyrerna håller sig på plats. Kanske har ni tur och får strålande solsken. Även då kan det behövas ett tält, för du vill ju inte gärna ge gästerna solsting.  

 

Olika typer av tält

Det finns olika typer av tält, beroende på vilken typ av tillställning det är tal om. För större evenemang kan det vara lämpligt med ett stort, rymligt sektionstält. Det finns varianter med generös takhöjd där man kan montera fast en och annan takkrona för att skapa en stämning av pampighet även utomhus. Ett estetiskt tilltalande tält med en topp i mitten kallas topptält, och detta är ett bra alternativ när man som arrangör är ute efter synlighet. 

 

Hyr ett tält

Det finns sällan skäl att köpa in tält, eftersom man kan hyra dem till överkomliga priser och då slipper förvara det någonstans mellan evenemangen. Många gånger kan man även hyra tillbehör till tälten såsom golv, värme eller belysning. Innan man bestämmer sig för vilket tält man ska hyra är det en god idé att fundera över hur man vill ha det och vad som är lämpligt i sammanhanget. För tältuthyrning i Göteborg kan man med fördel besöka http://flyingflerp.se/ som tillhandahåller flera olika varianter av tält.

Fler nyheter