Ta hand om kroppen – den förtjänar det

14 maj 2020 william eriksson

En fysioterapeut, eller sjukgymnast som det brukade kallas förut, hjälper dig att förbättra hälsan och återhämta kraft i muskulatur och generellt i hela kroppen. Fysioterapi utgår från varje persons fysiska kapacitet och förmåga. Med fysioterapi hjälper man kroppen att läka och stärka sig själv.

Vem behöver fysioterapi? Denna sorts terapi kan behövas när som helst i livet, både för unga som äldre. Det kan handla om en skadad nerv, muskel eller ben som läker efter en olycka. Behöver du en sjukgymnast i köping för exempelvis diskbråck eller återhämtning efter en operation kan du kolla in länken här: http://www.slottspraktiken.se/

 

Vad ingår i fysioterapi?

De resurser som behövs för att främja din hälsa kommer att bedömas under läkarbesöket. Prata med din fysioterpeut först om vad som gör ont och berätta om din livsstil så att hen kan göra en ordentlig bedömning. I fysioterapi ingår det många metoder. En av de största är massage; till exempel djup massage som stimulerar muskler och vävnad, lymfmassage och även avslappnande massage. Man kan även inkludera olika övningar för att stärka och sträcka på olika kroppsdelar, man får göra dessa övningar tillsammans med sin fysioterapeut och genom att använda olika träningsverktyg.

 

 

Tips för en hälsosammare livsstil

Det är viktigt att komma ihåg att man måste samarbeta med sin fysioterapeut för att få bra resultat. Gör man sina övningar och sträckningar även hemma, kommer återhämtningen vara mycket snabbare och bättre. Alla situationer är olika, men man bör ändå göra så mycket som är inom räckhåll för att leda ett sunt liv. Ett exempel på detta är att få så mycket motion som möjligt. Att träna några gånger i veckan, eller jogga lite varje dag, kommer att vara en investering på en allmänt god hälsa om man kompletterar det med sunda matvanor och får tillräckligt med sömn.

Fler nyheter