Spela på din excalibur

30 maj 2019 Mikael Barani
Spela på din excalibur

Det finns en känd scen i den klassiska 90-talsrullen ”Wayne’s World” där huvudkaraktären Wayne (spelad av Mike Myers) och hans flickvän Cassandra (Tia Carrere) klivet in i en musikaffär för att titta på en Fender Stratocaster. Och det är inte vilken Stratocaster som helst, utan en tillverkad 1964. Modellen anses av många vara kulminationen av Fenders strata-modeller, i varje fall när det kommer till perioden som varade tills företaget köptes upp av CBS.

I filmen går karaktären Wayne så långt som att knäböja inför guran och kalla den för Excalbur – en referens till Kung Arthurs mytiska svärd (känner du inte till berättelsen så släpptes för något år sedan filmen ”King Arthur: Legend of the Sword”, signerad Guy Ritchie).

Nu är det tveksamt att DanGuitar har en strata från 64 på laget, de säljs för flera hundratusen på andrahandsmarknaden. Däremot kan du säkert hitta din egen favoritgitarr bland urvalet i DanGuitars butik eller på deras hemsida.

Eller kanske har du redan en gitarr som du på det stora är nöjd med, men gärna skulle vilja optimera den lite? Då finns en lösning även för dig, som kanske inte behöver kosta lika mycket som att köpa en ny gitarr: Köp nya gitarrdelar och uppdatera utseendet på din strängade vän.

Många tänker kanske att nya delar till guran är något som man kikar på när en del har gått sönder. Visst är detta en logisk tanke, men det är som sagt en lika god idé att plocka ihop lite smått och gott för att få ny inspiration i gitarrspelandet.

Kanske ser ditt plektrumskydd lite tråkigt ut? Antingen om det är slitet eller kanske ser trist ut efter att du har tagit bort ett gäng gamla klistermärken. Då kan du för en billig peng få ett piggare utseende på guran bara genom att köpa ett nytt plektrumskydd.
Dessutom är detta ett ypperligt tillfälle att skaffa nya strängar, eftersom du oftast ändå måste avlägsna dem för att byta plektrumskyddet.

Fler nyheter