Sälj era gamla smycken

10 mars 2020 patrick pettersson
Sälj era gamla smycken

Ni kanske har en skattkista i byrålådan som ni aldrig använder? Varför inte sälja det och göra något roligare eller nyttigare för pengarna? Att idag Sälja Silver eller guld blir allt vanligare. Vi vill inte längre ha byrålådorna fulla med saker som vi aldrig använder. Visst kan det kännas märkligt att ibland göra sig av med ett arvegods men man har ändå minnet av personen med sig för alltid. Man ska inte känna sig tvingad att spara på saker bara för att man fått dem. Dessutom kan de troligtvis vara till större glädje för någon annan. Länktips: https://www.saljaguldmalmo.com/

 

Värdera era saker hos flera uppköpare

Vill man sälja sina gamla smycken eller matsilver kan man troligtvis tjäna en del. I alla fall om man vänder sig till rätt företag. Det första man bör göra är att kika förbi sin lokala guld- och silverbutik för att få smyckena värderade. Säger de att ni bara kan få betalt för materialet kommer ni inte få så mycket. Då kommer era smycken smältas ner och användas i tillverkning av nya. Men har ni tur så kan det ni vill sälja ha ett bra andrahandsvärde och lämpa sig att säljas på auktion. Då kommer ni troligtvis få mycket mer betalt. Fråga hos ett par olika uppköpare och jämför. Ibland kan exempelvis någon missa att en ring har en dyrbar sten.

 

 

Se upp för extra avgifter

Välj inte första bästa uppköpare utan gå till flera och jämför. Ibland förekommer extra avgifter, så var uppmärksamma. Den som har högsta grampriset behöver inte vara bäst om det sen tillkommer en massa extra kostnader som drar ner slutsumman. Välj gärna ett företag som har varit länge i branschen och som även arbetar med ett auktionshus. Det visar på att de är måna om att ni ska få rättvist betalt för era smycken.

Fler nyheter