Rätt klädd för jakt

20 april 2020 Lily Hansen
Rätt klädd för jakt

Det är inte varje dag man blir bjuden på jakt. Men den dagen man är det, då vill man ju vara rätt klädd. Har man inte deltagit i så många jakter tidigare, har man kanske inte den rätta utstyrseln hemma. Vill man hitta rätt kläder och tillbehör för Jakt kan man börja med att kolla online. Inget är ju värre än att upptäcka att man har helt fel kläder för tillfället. Både fel praktiskt och fel utseendemässigt. Praktiskt för att det är så tråkigt att behöva sitta många timmar och frysa och vara kall eller blöt. Sen är det ju trevligt att smälta in och se snygg ut. 

 

Hur ska man vara klädd för en jakt?

Det finns väl egentligen två skolor. Den ena som gillar den klassiska traditionella stilen. Så finns den andra som tycker att alla nya innovationer är bäst. Funktionsplagg med finesser och nya material. När den ena väljer en tweedkavaj, knäbyxor och skinnhandskar, så väljer den andre funktionsmaterial som goretex i jacka och byxor och laddningsbara vantar. Det är naturligtvis en smaksak. Tweedivrarna kommer naturligtvis att lyfta ullens fantastiska egenskaper och den långa traditionen. Goretexivrarna säger att utvecklingen går framåt och det gäller att hänga med. Vem är du?

 

 

Veteran inom jakt men behöver ammunition 

Har man jagat i många år så har man sina koll på kläder. Vilka kläder som fungerar bäst, som man trivs i, som är tåliga, säkra och funktionella. Många gånger hänger jaktutstyrseln med i flera år. Däremot kan man behöva ammunition. Det är en förbrukningsvara och den behöver man fylla på då och då. Då är det naturligt att man vänder sig till en jaktbutik, som tillhandahåller det mesta inom jakt. Rätt kläder, vapen och ammunition, är det som gör en lyckad jakt, tillsammans med trevliga jaktkamrater och bra väder. Naturligtvis gärna en fullträff också.

Fler nyheter