Öppna upp huset med en dubbel altandörr

28 april 2021 jonas olsson

Att öppna upp huset mot trädgården är ett lyckokast. I efterhand funderar man på hur man klarade sig med bara de dörrar som fanns innan. Att få en genväg till trädgårdens prakt där man med enkelhet kan tassa ut i daggvått gräs är ljuvligt. När man med lätthet kan gå ut och plocka färska bär till sommarfrukosten utan att gå runt hela huset är fantastiskt.

 

En dörr för alla tillfällen

När man ska sätta in en altandörr är det bra att fundera på vilket behov man tänkt att dörren ska fylla. Är det att släppa in lite luft eller kommer den att användas ofta, speciellt sommartid? För en del kan det vara en öppning mot en pool på tomten. Har man barn som kommer släpandes på stora otympliga badleksaker så kanske en enkel altandörr är för liten.

Rent estetiskt är det bra att se över om det är en eller två dörrar som ska in i den nya öppningen. Då det är en arkitektonisk förändring på huset är det bra att prata med kommunen innan ingreppet görs. Det kan vara så att det krävs bygglov för att ändra fasadens utseende. För äldre hus kan det stämma bättre in i arkitekturen med franska altandörrar än en enkel altandörr. När det gäller nyare hus fungerar båda valen ofta lika bra.

 

 

Prisvärda altandörrar

För att hitta ett prisvärt urval på altandörr dubbel kan man kika hos https://klarfonster.se/dorrar/dubbel-altandorr. Att köpa en dubbel altandörr behöver inte vara helt symmetriskt. En dubbel altandörr kan också vara en stor dörr med en sidosektion bredvid som går att öppna. Förutom att man kan öppna upp vår- och sommartid skaffar man även en större öppning om det ska in stora möbler eller liknande. Perfekt att ha om det inte går in enkelt genom den vanliga ytterdörren.

Fler nyheter