Omrörare för alla ändamål i Göteborg

29 september 2021 jonas olsson

Man kan behöva röra om ordentligt i en gryta, så att innehållet inte bränns vid. Ett annat vanligt exempel på omrörning är blandning av pannkakssmet. Man rör runt i skålen och häller upp några slevar smet i stekpannan.

Det tar några minuter att steka pannkakan, och under tiden sjunker mjölet till botten. När det är dags för att steka nästa, är det tunn smet överst och ett tjockt lager längst ner i skålen. För att få samma innehåll i alla pannkakorna, måste smeten röras om mellan varje stekning.

 

Olika tröghet på vätskor

Privat kan man röra med en slev, men det finns faktiskt hushållsmaskiner som specifikt är omrörare, även om de är sällsynta. Inom industrin används däremot omrörare dagligen och för många olika ändamål. Fabriker av alla de slag blandar vitt skilda produkttyper, som exempelvis mediciner, såser, bodylotion, saft och rengöringsmedel.

Behöver du skaffa en omrörare till din fabrik i Göteborg, vet du vilka mängder det handlar om och även vilken viskositet, tröghet, din produkt ska ha. Exempelvis vill ingen ha ett schampo som bara rinner, utan det ska lite högre viskositet och vara lite lagom tjockt. Viskositeten brukar benämnas som ett internt motstånd mot flöde, och ju tjockare vätska, desto större friktion.

 

 

Service med originaldelar

Omrörare i Göteborg ska alltså vara kraftfulla och rejäla och klara av sin uppgift utan att krångla. Varje dag får omröraren jobba på ordentligt, och den måste därför vara av bra kvalitet redan från början när du köper den. Välj därför en leverantör som är proffs på omrörare och som kan serva den med originaldelar. 

Det finns också blandningar som kan vara frätande, mycket varma eller mycket kalla. Inom den kemisk-tekniska industrin förekommer det också att man måste ha skyddskläder på sig för att undvika stänk från produkten. Serviceteknikern är van vid att jobba professionellt i olika miljöer.

Fler nyheter