Låt däckverkstaden göra jobbet

12 februari 2020 jonas olsson
Låt däckverkstaden göra jobbet

Att byta däck på bilen är knappast något som många ser framemot. När däcken väl är bytta ska de gamla sedan förvaras. Genom att uppsöka en däckverkstad kan du få hjälp med både byte, förvaring och, om det skulle behövas, även reparationer av däck eller införskaffning av nya. I Sverige är det lag på att alla fordon som kör på de svenska vägarna ska ha vinterdäck mellan den 1 december och 31 mars, om det är vinterväglag. Om man vill slippa tänka på däckskiftet är det klokt att boka tid hos en däckverkstad i Ramnäs. Där kan man få hjälp med att såväl skifta däcken som att förvara de gamla tills nästa gång det är dags. Lagen gäller alla fordon, stora som små, och även exempelvis för släpvagnar.

 

Hjälp att hitta rätt däck till just din bil

Det är också klokt att låta verkstaden se över däcken för att avgöra om nya behövs. Skulle det vara så är däckverkstaden behjälplig även när det gäller införskaffning av nya däck. Att själv hitta rätt modell och storlek för just din bil kan vara svårt, eftersom det finns ett stort antal att välja mellan på marknaden och är man inte insatt i produkten kan det vara svårt att själv avgöra vad som är det bästa alternativet.

 

 

Snabb hjälp när olyckan är framme

Tyvärr händer det då och då att man råkar ut för punktering på något av bilens däck och när det händer vill man gärna kunna ringa efter snabb hjälp. Många däckverkstäder har servicebilar och kan snabbt vara till hjälp hos den som drabbats ute längs vägarna. Ofta spelar det ingen roll vad för fordon man har, en servicetekniker från en däckverkstad brukar lösa det mesta. När man har fått punktering brukar det oftast gå att laga, på en däckverkstad hjälper de till med reparationer av de flesta däck. 

Fler nyheter