Kattpensionat med helpension

21 april 2020 jonas olsson
Kattpensionat med helpension

Det finns ett djur på fyra ben som är mångas bästa vän. Nej, inte hunden i detta fall. Visst, hunden har tillskrivits epitetet människans bästa vän, men det finns faktiskt ett annat husdjur som nog också borde få sno åt sig lite av den titeln – katten. Precis som hunden är katten ett socialt djur som de flesta skaffar för att få sällskap – emellertid några för att minimera beståndet av råttor. Katten är dock mycket mer självständig än hunden, vilket ofta tilltalar ägaren av den. 

 

Att bo med en katt

Eller ägare och ägare… man äger inte en katt. Fråga vilken katt som helst. Den äger sig själv, punkt slut. Men har man tur vill katten gärna bo tillsammans med en. Man är sambos, helt enkelt. Det är i och för sig ett något skevt samboförhållande där katten gärna vill bli ompysslad, men tänker inte städa efter sig. Det är som att den tror sig bo på pensionat, inklusive helpension. Har den haft ett skrovmål i form av delikat mus, bryr den sig sällan om att rensa upp bland disken  – vilket betyder att risken för matte/husse att trampa i kvarlämnad gallblåsa är överhängande.

 

 

Hotell och pensionat för din bästa vän

Trots dessa divalater är man förlåtande och gör allt för att den ska trivas och fortsätta vilja vara sambo. Om man måste resa bort vill man att den ska ha det bra även då. Det finns faktiskt hotell och pensionat för katter, där man kan lämna dem om man måste resa iväg eller är upptagen av andra skäl. Söker du ett kattpensionat i Stockholm? Tre mil norr om huvudstaden hittar man ett naturskönt sådant. Under vistelsetiden på pensionatet kan katten fortsätta att få känna sig som en kunglig och bli ordentligt servad – vad gör man inte för sin bästa vän?

Fler nyheter