Gemenskap genom golfspel

14 maj 2020 william eriksson

I en golfklubb finns det alla typer av människor. Alla platsar där och man kan finna nya vänner som också gillar tävlingsmoment och friluftsliv. Golf är en kombination av idrott, naturupplevelse och gemenskap. Det är inte längre en sport för överklassen, utan vem som helst får gå med i en golfklubb. Man kan skaffa utrustning i klubbens golfshop, men man kan också köpa begagnade grejor, till och med på loppis. Golfbag, klubbor, bollar och en golfhandske behövs. Sedan anmäler man sig till klubbens utbildning för grönt kort, registrerar sitt handicap, och så är man med bland de aktiva golfspelarna i landet.

 

Avkoppling och rekreation

När man spelar golf kopplar man av omvärlden, och man får motion och en naturupplevelse på köpet. Det är ett spel som kräver koncentration, och man fokuserar bara på golfen. Man är medlem i golfklubben på sin hemmabana, till exempel en 18 hålsbana i Jönköping, och då får man spela på andra banor runt om i landet om man betalar en avgift som kallas greenfee. Du kan därför spela golf var som helst på din semester. Vill man spela golf utomlands är greenfeen per dag ofta ganska hög, men de inbitna golfarna betalar gärna för att få spela, och då tar de med sin golfbag på flyget.

 

 

Nya bekanta i golfklubben

Eftersom alla spelar på olika tider, är det inte ens troligt att man har träffat alla sina klubbkompisar. Därför anordnas det aktiviteter och tävlingar, så att man lär känna de andra medlemmarna i sin golfklubb. Det finns till exempel ett klubbhus, där det finns en reception och även en anslagstavla, så att man ser vilka tävlingar som är på gång och vilka aktiviteter man kan anmäla sig till. Ofta finns där också en restaurang i anslutning till klubbhuset, och där kan alla äta lunch, inte bara de som spelar golf.

Fler nyheter