Går du med hästdrömmar?

04 januari 2020 jonas olsson
Går du med hästdrömmar?

Har du alltid drömt om hästar och att rida? Hoppa över hindren med de ståtliga riddjuren och senare sköta om dem i stallet? Hästar är fantastiska och kloka djur, med så mycket att älska. De tycker om att vara aktiva och det finns mängder av olika typer av sporter och ridstilar de kan lära sig. Dressyr, hoppning, hästpolo och fälttävlan är bara några exempel värda att kolla in. För den som går med hästdrömmar finns det mycket att utforska och kanske testa på.

 

Ridning för stora och små

Ridning är till för alla, oavsett ålder eller fysiska variationer och ridskolor finns över hela landet. Om du vet vilken typ av ridsport du vill testa på, är det aldrig försent att pröva! Vissa stall har prova på dagar för både vuxna och barn, andra kan erbjuda enskilda eller längre kurser för alla åldrar. Ridskolelärarna är erfarna ryttare som kan sina hästar och välkomnar nybörjare. 

Om du skulle ha frågor om en ridskolans verksamhet, kurserna som hålls eller något annat brukar det alltid gå bra att ringa eller maila till stallet och få svar på dina funderingar. Det går alltid att hitta bra ridskolor som erbjuder olika typer av ridlektioner i Stockholm, men även på andra ställen runt om i Sverige. Om du vill testa på en lite mer unik ridsport eller ridtyp kan det vara bra att söka lite utanför din stad eftersom alla ridskolor inte alltid erbjuder samma utbud av kurser.

 

Tveka inte

Om du nu känner dig sugen på att testa på ridning, tveka inte, utan gör det direkt! Ta kontakt med din närmsta ridskola och boka in en lektion eller gå på en öppet hus dag. Hästsporter är sporter för alla och oavsett om du efter att du testat väljer att inte fortsätta så kommer du aldrig att ångra att du provade.

Fler nyheter