Flyttfirmans tips inför flytten

14 maj 2020 william eriksson

Ingen tycker att det är kul att flytta. Dels är det psykiskt påfrestande att planera en flytt, då livet runt omkring med arbete och vardagssysslor ska fortsätta som vanligt. Dels så är det fysiskt påfrestande, då stora möbler ska flyttas på och stora ytor ska städas. För att göra det så enkelt för sig själv som möjligt kan man anställa en Flyttfirma. De kan göra allt det där som är fysiskt påfrestande. En flyttfirma kan hjälpa till med det mesta, men ofta så vill man kanske packa sina saker själv. För att packa smidigt och säkert så finns goda tips att ta till.

 

Gyllene regler

Flyttfirmor brukar säga att det som går ner i en flyttlåda ska ner i en flyttlåda. Detta är en bra regel att följa. Dels på grund av att det är säkrare men också på grund av att det blir enklare att bära. Det finns dock ett undantag då denna regel inte gäller; när saker och ting redan ligger i byrålådor eller sängbord. Då kan man låta de ligga kvar. På så vis slipper man onödigt arbete. En annan gyllene regel är att flyttlådor ska märkas med innehåll och rum och sedan staplas tre och tre.

 

Övriga tips inför flytten

Ett bra tips inför flytten är också att inte packa ner kläder som hänger på galge. Dessa kan nämligen oftast hängas upp i flyttbilen. På så vis slipper man stryka kavajer och skjortor när man flyttat klart. Ett annat bra tips som sparar på nerverna är att tejpa fast sladdar på dess tillhörigheter. I vanliga fall kanske man har en egen låda för just sladdar, men detta strular oftast till det då sladdar har en tendens att trassla ihop sig. För mer tips inför flytten kan man alltid ringa en flyttfirma och fråga eller besöka en flyttfirmas hemsida.

Fler nyheter