Enkelt att sälja det guld du inte använder

13 mars 2020 patrick pettersson
Enkelt att sälja det guld du inte använder

Många av oss har av olika anledningar guld liggandes hemma, som inte kommer till någon egentlig nytta. Kanske har man fått gamla mynt i arv, samlat på sig guldsmycken man inte längre använder eller vid något tillfälle fått ett prydnadsföremål i guld som bara står i något hörn och samlar damm. Såvida inte sakerna har ett starkt affektionsvärde för dig kan det vara en god idé att sälja guldet och få ut dess värde i reda pengar istället. För oavsett om du inte använder dig av sakerna eller i övrigt fäst dig vid dem så är de långt ifrån värdelösa – guld betingar ett stabilt värde och låter sig lätt omvandlas till pengar.

 

Enkel och trygg process

Det finns pålitliga företag som kan hjälpa dig att sälja guld och gör processen så enkel och smidig som möjligt. Oftast går det till så att du kontaktar firman i fråga, antingen på plats eller via ett formulär på nätet, varpå de värderar ditt guld och genomför en direkt och snabb transaktion förutsatt att du väljer att anta deras erbjudande. I händelse av att ditt guldföremål bedöms ha ett större värde än själva guldvärdet i sig – det kan till exempel röra sig om designade smycken eller mynt med samlarvärde – så erbjuds du i stället att sälja objekten på auktion. Många av firmorna har kontaktnät som underlättar detta.

 

 

Välj ett företag med erfarenhet och kunnande

Myntkompaniet i Stockholm är ett företag som jobbar på det här sättet och har goda omdömen från sina kunder. Du som funderar på att sälja guld kan enkelt kontakta dem eller något annat företag med rätt kompetens och lång erfarenhet. Ofta finns en tjänst tillgänglig online som gör att du själv kan uppskatta värdet av dina tillgångar, vilket kan kännas skönt innan man ger sig in i processen.

Fler nyheter