En solcellslampa i trädgården ger god belysning utan att slita på miljön

18 juli 2022 Cecilia Olsson

editorial

Att belysa sin trädgård med lampor är både praktiskt och vackert. Med belyst uppfart, trädgårdsgång och entré kan man röra sig säkert på tomten även efter det att mörkret fallit. Belysning kan dessutom hålla tjuvar borta eftersom de inte kan röra sig på tomten i skydd av mörker. Sist men inte minst så kan belysning i trädgården vara otroligt mysigt och vackert, vilket gör att man vill spendera mer tid ute i friska luften även när kvällarna börjar bli mörka. När det kommer till att välja belysning till trädgården så finns det många fördelar med solcellslampor. 

Fördelarna med att välja solcellslampa

Att använda en solcellsdriven lampa istället för en eldriven lampa till trädgården har både miljömässiga och praktiska fördelar. En solcellslampa laddas upp av solens strålar och lyser sedan utan att det krävs strömtillförsel, till skillnad från eldriven belysning som hela tiden drar ström för att lysa. Det innebär att man kan sänka strömförbrukningen genom att byta ut sin eldrivna belysning i trädgården till solcellsdriven belysning. 

Solcellslampa

Ytterligare en fördel med att välja solcellsdrivna lampor är att de kan enkelt placeras ut och även flyttas runt om behovet finns. Det enda som är viktigt att ta hänsyn till är att solens strålar når fram under dagen så att lampan kan laddas upp. Det innebär att det inte krävs något elarbete eller kabeldragning för att man ska kunna få vacker belysning i trädgården där man vill ha den.

Solcellslampor av hög kvalitet

Det är dock viktigt att välja solcellslampor av hög kvalitet för att säkerställa att de kan ge tillfredsställande ljus på tomten. Eftersom Norden inte är den soligaste delen av världen så krävs det lite mer av solcellslampor häruppe jämfört med lampor som används i exempelvis Spanien. Kika in hos SolarCamp om du är ute efter en solcellslampa som är anpassad efter det nordiska klimatet.

Fler nyheter