En hamburgare är en hamburgare

14 maj 2020 jonas olsson

Ordet hamburgare används idag flitigt även för det som ursprungligen inte räknas som hamburgare. För att kallas hamburgare ska det endast användas nötkött, men det kan även vara en mix eller helt saknas nötkött i hamburgaren idag. Som företeelse är hamburgaren väldigt populär såväl vid måltider på snabbmatsrestauranger, restauranger och i hemmet. Många är de som har sina egna recept och som stoltserar med hur just deras hamburgare är den godaste i staden.

 

Kött och tillbehör

Hamburgerrestaurang i stockholm som exempelvis http://axelsgrill.se har valt att göra sina hamburgare enligt eget recept och med de tillbehör som man anser passar. Och allt går att skräddarsy helt enligt eget tycke och smak. Den traditionella hamburgaren är en hamburgare lagt i ett bröd med någon typ av sås och grönsaker, och till det väljer man någon typ av friterad potatis. Men även om man föredrar den traditionella lösningen så finns det en mängd olika val att göra gällande hamburgarens kött och kryddning, typ av sås, bröd, grönsaker och friterad potatis. Ofta har gästen till och med möjlighet att själv bestämma hur man vill designa sin hamburgare och även om det finns fasta menyer så har man alltid en viss frihet att välja efter egen smak.

 

 

Lyx eller budget

Till och med de finare restaurangerna har ofta hamburgare på sina menyer. Det som skiljer sig mellan snabbmatsrestaurangerna och de dyrare restaurangerna är att man för högre kvalitet maler färskt kött istället för att använda frusna färdiglevererade hamburgare. Kvaliteten på grönsakerna, och typen av grönsaker, brukar även den variera. Samt att man även väljer att baka sitt eget hamburgerbröd och göra sin egen sås. Det finns lika många olika varianter på hamburgare som det finns restauranger och vilken typ av hamburgare man föredrar är såväl upp till tillfälle som tycke och smak, plus det pris man vill betala.  

Fler nyheter