Downlights ger vacker och funktionell belysning i köket

15 juni 2022 Cecilia Olsson

editorial

Det är viktigt att ha bra belysning i köket för att man smidigt och säkert ska kunna utföra olika sysslor så som att laga mat och baka.

Dålig belysning kan ställa till det på flera sätt då det till exempel kan bidra till att ett recept blir felläst, att ögonen blir ansträngda vilket kan leda till trötthet och huvudvärk eller så kan det i värsta fall sluta med att man skär sig eller skadar sig på något annat sätt på grund av att man inte sett tydligt vad man hållit på med. Det är helt enkelt bra att se till så att köksbänkar och andra ytor i köket har tillfredställande belysning.

Vilken belysning är bra att ha i köket?

Precis som med övriga rum i hemmet så är det bra att ha en blandning av allmänbelysning, funktionsbelysning och stämningsbelysning. Som allmänbelysning är det väldigt snyggt och funktionellt att använda downlights.

Eftersom de är infällda i taket så hänger de inte i vägen men ger fortfarande bra belysning, det gäller bara att välja ett lagomt avstånd mellan lamporna. Genom att välja downlights som är dimbar så får man dessutom variation i belysningen och kan få starkt ljus när det behövs och svagt ljus när man vill det. 

Downlights

Downlights är dessutom väldigt bra att montera under överskåpen så att köksbänkarna får riktigt bra belysning. Det är vad man kan kalla funktionsbelysning. Utöver denna belysning så kan det vara bra att komplettera med bordslampor och eventuellt en pendel över köksbordet för att skapa en trevlig atmosfär.  

LED downlights för olika smaker

Är man intresserad av att installera downlights och dessutom vill vara snäll mot miljön och plånboken så bör man välja LED downlights. Det hittar man till exempel hos LEDMegaStore som har många olika sorters downlights i sortimentet. Bland annat finns modeller som kan riktas efter montering samt de som är dimbar. Hela sortimentet finns på https://ledmegastore.se/19218-downlights-led.

Fler nyheter