Det är bra att vara aktiv när man söker lägenheter

11 november 2021 Cecilia Olsson

editorial

När man söker efter lägenheter så kan det många gånger krävas att man är lite på hugget. Hyreslägenheter är ofta eftertraktade, speciellt i vissa områden, vilket gör att ett aktivt sökande ökar chanserna för att man faktiskt får tag i ett förstahandskontrakt. För att kunna vara aktiv så behöver man först och främst registrera sig hos olika fastighetsbolag och/eller bostadsförmedlingar. 

Man ökar chanserna att få lägenhetskontrakt genom att ställa sig i kö

Det är ofta relativt enkelt att hitta fastighetsbolag och bostadsförmedlingar som är aktiva i den ort man önskar hyra lägenhet. Antingen kan man höra sig för bland ortsbor eller så kan man enkelt söka efter dem på internet. I regel kan man registrera sig direkt på hemsidan hos de olika fastighetsbolagen och bostadsförmedlingarna, för att sedan kunna söka på lediga lägenheter. De allra flesta har dock någon form av kösystem där man får fler poäng desto längre man är registrerad, vilket gör att man bör ställa sig i bostadskön så snart som möjligt. 

image

Det kan vara klokt att bredda sitt sök

Har man till exempel fått nytt jobb eller ska börja studera på en ny ort så kan det vara ganska angeläget att hitta en lägenhet snarast möjligt. Då kan det vara klokt att bredda sitt sök något för att öka chanserna. Många gånger kan det vara lättare, och även billigare, att hitta lägenhet en bit utanför en större ort. Ska man till exempel arbeta eller studera i Göteborg så kan man titta lite på orterna som finns runtomkring. Då kan man förutom ett boende även få närhet till fantastisk natur.

Underbar natur med närhet till storstad

Öckerö Fastigheter är ett fastighetsbolag som äger och förvaltar lägenheter i fantastisk skärgårdsmiljö med pendlingsavstånd till Göteborg. I Öckerö kommun kan man få en lugn och bekväm plats att bo samtidigt som man har nära till stadspuls och allt som Göteborg har att erbjuda.

Fler nyheter