Att kunna låsa om sig

10 maj 2020 patrick pettersson
Att kunna låsa om sig

Alla behöver något slags utrymme, eller mer än gärna ett hem. Där får man komma in, vara sig själv, låsa om sig och vara ifred. Att kunna stänga in sig om man vill är en självförvållad frihetsberövande frihet som alla människor borde ha rätt till. Genom att låsa in sig kan man känna sig trygg och behöver inte oroa sig för att bli störd eller utsatt för någonting. En säker plats fri från oönskade besök där du kan få göra precis vad du vill precis när du vill utan att någon lägger sig i.  

Skydda dina tillhörigheter 

På samma sätt som man vill skydda sig själv genom att låsa in sig vill man såklart även skydda sin egendom och sina tillhörigheter, vilket förslagsvis också görs bäst med lås. Det är fullt förståeligt att vilja hålla människor borta från det som bara är privat för dig, om det så handlar om din PIN-kod till telefonen, ditt dagbokslås, ett kassaskåp eller låset till din bostad. Ingen ska kunna manipulera din låsöppning och ta sig in i vad som bara tillhör dig och ingen annan. Det finns ju en anledning till att du har låst – det är för att ingen annan har med innehållet att göra. 

Inte värt att snåla 

Alla som har blivit utsatta för exempelvis inbrott och stöld, ofrivillig exponering eller bara att någon har snokat igenom ens grejer vet hur kränkt man blir av det. Man känner att någon har kränkt ens personliga integritet. Därför är ett ordentligt lås alltid att rekommendera. Det är inte värt att snåla med låsen. Låset är en slags försäkring och det finns ingen anledning att inte vara försiktig. Ha gärna två lås på din cykel. Minst. Skriv inte koden till ditt bankkort på kortets baksida. Skydda ditt hem från inbrott och byt lås regelbundet!

Fler nyheter