Arkitektfotograf för proffsiga resultat

16 september 2019 Lily Hansen
Arkitektfotograf för proffsiga resultat

Arkitektfotografi handlar inte bara om enda inriktning. Det finns många olika arbetsuppgifter precis som inom vilket yrke som helst. Det kan vara från att fotografera byggnader i Venedig till att fotografera interiören i en gymnastiksal. Så det är helt klart mycket variation. 

Tänker du bli fotograf kan en framtid som arkitektfotograf vara ett spännande framtidsyrke. Det kan också vara ett lyft för ett byggprojekt att anlita en professionell arkitektfotograf. Vid en husförsäljning kan lyckade bilder locka fler intresserade, och vem vill inte ha många på visningen? Så hur resonerar då en proffsfotograf?

 

 

Fotografer gillar mer än bara fotografier

 

En arkitektfotograf som arbetar med att fotografera exteriörer är ofta intresserad av arkitektur. Det låter inte helt orimligt. Exempelvis så är kanske en Arkitektfotograf i Göteborg lite extra intresserad av stadens historia. Självklart behöver du inte vara en historiker för att arbeta med att fotografera byggnader. Du ska dock ha ett öga för detaljer och med fördel ska du gå en utbildning. Idag kan vem som helst fotografera, men ett lyckat resultat kräver kunskaper. Det handlar om ljussättning och att förstå hur en bild ska komponeras. Det tar många år att öva upp dessa förmågor och de flesta fortsätter att vidareutbilda sig.

 

Vem anlitar arkitektfotografer?

 

Självklart så anlitas de av arkitekter så som namnet antyder. Även entreprenörer, inredare, utvecklare och fastighetsmäklare som kan behöva en duktig arkitektfotograf. En del fotografer får möjligheten att resa runt hela världen och få betalt för det. Det är svårt att göra sig ett namn på marknaden så räkna med hård konkurrens. För dig som vill anlita de bästa kan det vara väntetid så tveka inte att höra av dig i god tid. Vill du bli fotograf är det en mycket bra idé att börja som assistent. Då får du möjligheten att lära dig knep av de bästa och skapa dig ett bra nätverk för framtiden.

Fler nyheter