Aktiva konferenser

10 maj 2020 patrick pettersson

Är du en av många som varit på för tråkiga konferenser? Brukar den bestående känslan vara den av trötthet och en känsla av att det blir för mycket sittningar, vid konferensbord och sedan matbord. Känns det som att era konferenser inte ger det de borde? Då är det dags att steppa upp och prova något annat!

En konferens handlar gärna mycket om att sitta och lyssna och diskutera. Det är alldeles utmärkt, det är ofta det som en konferens går ut på. Däremot blir deltagare mindre trötta och mer kreativa om de intellektuella aktiviteterna blandas med mer fysiska. Hur gör man?

 

Varken tråkig eller hurtig

Varje konferens har ett uttalat syfte, eller borde iallafall ha det. Ofta är tanken att man behöver skapa en miljö där deltagarna frigörs från ordinarie arbetsuppgifter och exempelvis kan fokusera på något projekt. En önskad bieffekt är alltid att människor som ska arbeta eller redan arbetar tillsammans ska bli mer bekanta och mer av ett team.

De flesta forskare verkar vara överens om att inlärning och kreativitet främjas av fysisk aktivitet. Alla har nu inte samma intresse för eller förutsättningar för sådan. Med rätt upplägg och en respektfull inställning är det en utmärkt idé att ha konferens med inslag av fysiska aktiviteter.

 

Inspirerande omgivningar

När ni planerar för Konferens i Värmdö är det väl värt att beakta att det finns en konferensanläggning som faktiskt kan erbjuda det mesta. Moderna lokaler med den utrustning som behövs för en tekniskt lyckad konferens. Trevliga sovrum för deltagare. En restaurang som serverar mat tillagad med både eftertanke och passion. När ni ska välja lokaler får ni de havsnära omgivningarna på köpet med allt vad detta innebär. Havet, skärgården och samtidigt komforten hos ett hotell. Möjligheterna är många och det är ni som bestämmer hur och när ni vill använda dem och i vilken utsträckning.

Fler nyheter